Американската армия дълго време отказваше да разкрие как точно преминава обучението

...
Американската армия дълго време отказваше да разкрие как точно преминава обучението
Коментари Харесай

На какво учат украинските бойци в Бавария

Американската войска дълго време отхвърляше да разкрие по какъв начин тъкмо преминава обучението на украинските военни в Германия - в този момент за пръв път се дава повече информация, оповестена от АРД. В центъра на военната база в Графенвьор, в Бавария, се намира лагерът " Касерин ", който в този момент се нарича  " Херсон ". По традиция при започване на август на това място се организира германско-американски празник. В момента обаче там са настанени към 1000 бойци - мъже и дами - от Украйна.

От април предходната година американската войска в Бавария е обучила над 12 000 украинци да употребяват разнообразни оръжейни системи. При това съдействието сред Съединени американски щати и Украйна не е неотдавна - през 2015-а година специално за тази цел е основана групата Joint Multi Training Group Ukraine (JMTG-U). Преди началото на войната американски бойци даже са били стационирани в Западна Украйна.

Какво съставлява образованието

Двеста от пребиваващите в базата украински бойци сега се учат да употребяват главните танкове M1A1 " Ейбрамс " - защото през есента Съединени американски щати възнамеряват да изпратят 31 от тях на фронта. Мъжете и дамите минават образование, което продължава 12 седмици. Хората, пристигнали в Бавария, имат друг опит - някои от тях в никакъв случай преди не са държали оръжие в ръце, споделя АРД.

Сред обучаваните е и 71-годишен мъж. Както е споделил на един американски боец: минава през изнурителното душевен и физически образование поради фамилията си - прави го, тъй като желае внуците му да живеят в мир.

Първото нещо, което обучаваните би трябвало да създадат, е да се почувстват като екип и да се сработят дружно, изяснява пред АРД представител на американската войска. Отначало опознават танка на дребни групи, а с течение на времето се научават да ръководят дружно и други танкове и системи. В рамките на седмици украинците би трябвало да опознаят общо 36 военни оръжейни системи. Инструктор от американската войска разяснява, че не става дума единствено за ръководството на машините, а и за създаването и приложението на военни тактики.

Седем дни седмично, 24 часа в денонощие

Обучението изисква доста старания от страна на курсантите - те работят непрекъснато седем дни в седмицата. Американски инструктор споделя, че украинците имат доста въпроси. Постоянно се появяват и нови провокации, на които двете страни - Украйна и Съединени американски щати - би трябвало дружно да намерят решение. Затова и същността на образованието непрестанно се трансформира.

Около 2000 американски бойци образоват украинските бойци. Най-голямото затруднение е езиковата преграда, споделя американският инструктор. Всички уреди за ръководство да вземем за пример - превключвателите, бутоните и копчетата на танка " Ейбрамс " - са на британски. Налага се последователно те да бъдат обозначени и на украински. Междувременно упътването за ръководство на танка е преведено, осведоми АРД.

И методът на ръководство на бойния танк съставлява огромно предизвикателство за украинските военни. " Ейбрамс " е доста по-сложна система от тези, които украинците са употребявали преди.

Реални сюжети от бойното поле

Във военната база, която се простира на над 22 000 хектара, се пресъздават действителни военни сюжети, каквито сега се разиграват на бойното поле в Украйна. Освен всичко друго, това става допустимо и с помощта на сателитни фотоси от районите, в които се водят бойните дейности. Обучението се организира освен на полигона, само че и виртуално, в специфични кабинети на американската войска. Войниците се учат и по какъв начин да ремонтират бързо оборудването на фронта.

Учебните полигони Графенвьор и Хоенфелс, които са в съседство, са най-големите по повърхност подготвителни центрове на американската войска отвън територията на Съединени американски щати. Графенвьор е считан и за един от най-модерните центрове от този тип в цяла Европа. В региона са ситуирани към 13 000 американски бойци, осведоми АРД.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР